Salata cu peste

 
Pestele este intotdeauna o optiune de luat in considerare pentru o masa sanatoasa. Este bogat in omega 3, vitamina D, calciu si magneziu. Totusi, este bine sa tinem cont ca pestii mari sunt o sursa periculoasa de mercur, de aceea trebuie evitati. Optati mai bine pentru pestii de rau, precum pastravul, sau consumati somon salbatic si pesti mici: sardine, ansoa, capturate in largul oceanului.

Ingrediente:
 

  • 50 g salata verde
  • o conserva ansoa
  • 1-2 lg ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 5-6 masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura seminte susan
  • 25 g ardei rosu
  • 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
  • sare dupa gust
  • optional: 1/4 ceapa

Preparare:
 

Scurgem conserva de peste (in afara de cazul in care este cu ulei de masline), taiem salata dupa preferinte, taiem ardeiul cubulete si adaugam restul ingredientelor. Amestecam bine si adaugam 2-3 panite extrudate sau crutoane din o felie de paine integrala prajita.