Educatie alimentara

In prezent, atat copiii, cat si tinerii sau varstnicii deopotriva, sunt expusi unui pericol constant reprezentat de alimentele super-procesate, lipsite de nutrienti si chiar toxice care inunda piata.

Avand in vedere ca obezitatea, cancerul si bolile cronice sunt acum tot mai prezente, este imperativa educarea copiilor si adultilor cu privire la efectele nocive ale anumitor alimente, dar si in ce priveste prevenirea unor boli prin alimentatia corecta.

Pentru prima data in istoria recenta, in Statele Unite speranta de viata a noilor generatii de copii este mai mica decat a parintilor lor. Acest lucru este de-a dreptul ingrijorator si trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toti. 

Educatia alimentara  este cea care poate sa asigure un minim de cunostinte alimentare fiecarei grupe de populatie, astfel incat sa contribuie la reducerea numarului de imbolnaviri si asigurarea unor generatii tinere cu o sanatate fizica si psihica buna.

Educatia alimentara se poate desfasura pentru diferite grupe de varsta:
 

  • 1. Educatia alimentara pentru copii si adolescenti - la varste mici copiii sunt extrem de receptivi si dornici sa puna in practica ceea ce invata despre alimentatia sanatoasa
  • 2. Educatia alimentara pentru tineri si parinti - astfel incat acestia sa stie cum sa se alimenteze corect, dar si cum sa isi hraneasca proprii copii pentru a le asigura o sanatate buna.
  • 3. Educatia alimentara petru seniori - chiar si cei in varsta trebuie sa stie sa aleaga dintre miile de produse de pe rafturile magazinelor, pentru a se feri de produsele fara valoare nutritiva, pline de aditivi sau de alte substante toxice/cancerigene.

 

La gradinita, de ziua mondiala a alimentatiei: 

 

Solicitati detalii sau faceti o PROGRAMARE la 0751404055 sau in pagina de Contact