7 bauturi energizante care inlocuiesc cafeaua

Cu toate ca sunt cateva efecte benefice demonstrate ale consumului de cafea, exista si persoane pentru care cafeaua este contraindicata, precum si altele care o consuma in exces, de multe ori incercand sa scape de senzatia de somn sau pentru a capata rapid "energie". Consumand cafea atunci cand suntem obositi, mascam simptomele normale ale corpului nostru si riscam sa ajungem intr-o stare prea mare de epuizare si supraexcitare nervoasa.

Putem sa ne "energizam" si fara a consuma cafea, folosind alternative mai blande, dar eficiente. Iata cateva exemple:

Ceaiul verde

 
Desi contine si el putina cafeina, ceaiul verde este mai bland decat cafeaua, furnizand o senzatie rapida de crestere a energiei fara sa genereze si alte efecte nedorite, precum palpitatiile. In plus, ceaiul verde are si alte efecte pozitive asupra corpului, continand foarte multi antioxidanti.
 

Smoothie-ul verde

 
O metoda sanatoasa de energizare este sa va preparati o bautura verde. Amestecati o mana de spanac, o fruza de varza creata sau salata, castravete, un mar sau fructe de padure, lamaie si ghimbir, seminte si nuci, in combinatia preferata. Acest smoothie este o sursa excelenta de clorofila, vitamine si minerale, care va vor inviora si vor creste vitalitatea.
 

Ceai Matcha 

 
Matcha este ceaiul verde japonez, care difera de cel obisnuit datorita procesului de prelucrare. Este obtinut doar prin macinarea frunzelor uscate si astfel este extrem de bogat in antioxidanti. Adaugati in apa fiarta 1 lingurita de pudra Matcha, 1 lingurita unt de cocos si 1 lingurita miere, dupa gust.
 

Apa cu lamaie

 
In loc sa beti cafea la prima ora de la trezire, incercati mai bine un pahar de apa in care stoarceti putina lamaie. Aceasta bautura are proprietati de detoxifiere, vitaminizare si stimulare a imunitatii, fiind o alternativa extrem de sanatoasa.
 

Turmeric latte

 
Aveti nevoie de o cana de lapte vegetal (migdale, orez, caju, soia, dupa preferinta), cate o jumatate de lingurita de turmeric praf, ghimbir praf si pudra de scortisoara, putin praf de piper negru si sirop de artar sau miere pentru indulcire. Puneti toate ingredientele intr-un vas pe foc si amestecati pana se omogenizeaza. Obtineti astfel o bautura cu proprietati extraordinare, bogata in antioxidanti.
 

Ceai din radacina de papadie

 
Acest ceai are proprietati medicinale bine cunoscute, fiind un remediu extraordinar pentru detoxifierea ficatului. In plus, are efecte diuretice, care ajuta la eliminarea naturala a toxinelor si regleaza glicemia, contribuind astfel la pastrarea nivelului de energie de-a lungul zilei.
 

Apa

 
In final, chiar daca pare ceva banal, sa nu uitam de apa! Un pahar de apa poate sa ajute foarte mult organismul nostru sa se echilibreze, de multe ori chiar deshidratarea fiind cea care genereaza senzatia de oboseala sau lipsa de concentrare. Daca va simtiti obositi sau simtiti nevoia sa va limpeziti gandirea cumva, incercati prima data cu un pahar cu apa.

Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: