Tarta cu chia la rece

Ingrediente crusta
 

  • 1/2 cana fulgi de ovaz
  • 1/2 cana migdale
  • 1/2 cana nuci
  • 1/4 lgta sare
  • 4 curmale
  • 1 lingura de ulei de cocos topit
  • 1 lingura de apa rece

Preparare

Macinati fulgii de ovaz, nucile si migdalele cu un blender sau un procesor de alimente pana cand se sfarma marunt. Adaugati sarea si curmalele inmuiate 15 minute in apa si procesati in continuare. Apoi turnati uleiul si, daca aluatul nu este suficient de lipicios, adaugati si o lingura de apa. Puneti hartie de copt intr-un vas rotund cu diametrul de 15-18 cm si presati aluatul pe fundul vasului. Apoi puneti-l la frigider.

Ingrediente budinca de chia
 

  • 3 linguri seminte de chia
  • 1 cana de lapte vegetal (migdale, cocos, orez, ovaz)
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1 foaie gelatina
  • 150 g iaurt simplu
  • 1 lingurita extract de vanilie sau 1/2 pastaie

Preparare

Mixati semintele de chia in jumatate din laptele vegetal si lasati sa se umfle. Puneti restul de lapte peste foaia de gelatina si lasati 5 minute, apoi tineti deasupra flacarii la aragaz, la distanta, si amestecati pana se dizolva complet. Amestecati laptele cu gelatina, semintele de chia umflate si iaurtul. Adaugati vanilia si siropul de artar si omogenizati bine.

Turnati budinca de chia peste crusta, uniformizati si puneti vasul la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Pentru topping puteti folosi diverse variante, dupa preferinta: dulceata, fructe de padure, fulgi de ciocolata.


Citește și: