Pizza pe blat de dovlecel

Nu cred ca exista multe persoane care pot spune cu mana pe inima ca nu le place pizza :) Iata o reteta de blat care ne permite sa mancam pizza fara sa ne simtim vinovati:

Ingrediente pentru 2 portii medii

Blat
  • 3 dovlecei medii sau 2 mari
  • 1 ou
  • 50-60 g cascaval de razalit - circa 4 linguri pline (de preferinta de capra sau bio)
  • 1 lgta oregano
  • 1 lgta busuioc
  • sare
  • optional, 1-2 linguri faina integrala de orez (sau grau)
Topping
  • 2-3 linguri sos de rosii sau bulion gros
  • 1/4 ceapa feliute
  • piept de pui gatit/branza mozzarela sau alta branza preferata/ciuperci sau muschi file fara e-uri
  • 1/3 ardei verde sau rosu taiat feliute
  • o mana inflorescente micute de broccoli sau spanac baby
  • 10-12 masline
  • sare dupa gust


Preparare

Dovleceii se curatata de coaja si se razalesc prin razatoarea mare. Se pune un vas mare cu apa la fiert si se adauga dovleceii razaliti atunci cand apa clocoteste. Se lasa la fiert circa 6-7 minute. Se scurg printr-o sita si se lasa la racit. Cand s-au racit, se storc bine, fie cu mana, pe rand, fie cu o sita mica in care ii apasam cu lingura. Dovleceii storsi se pun intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor: ou, cascaval, oregano, busuioc, sare. Se amesteca cu o lingura pana se formeaza o pasta moale.
Daca nu ati reusit sa stoarceti corect dovleceii si amestecul vi se pare foarte lichid, puteti adauga 1-2 linguri de faina integrala.

Tapetati o tava de circa 20/30 cm sau doua tavi rotunde mici pentru pizza cu hartie de copt, apoi intindeti cu lingura amestecul format, astfel incat sa fie uniform distribuit. Dati la cuptor la 200 grade circa 20-25 min, pana observati ca aluatul devine auriu si intarit.

Scoateti tava din cuptor si intindeti peste blat sosul de rosii, apoi ceapa, ardeii, carnea/ciupercile sau branza, broccoli sau spanacul, adaugati maslinele si dati la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand sosul de rosii s-a intarit si blatul este suficient de tare.

Scoateti si serviti.


Citește și: