Mancare rapida de ciuperci si sparanghel

Prin aceasta reteta simpla si rapida ne putem bucura de o masa hranitoare si satioasa, ce imbina calitatile extraordinare ale ciupercilor si sparanghelului cu grasimile sanatoase ale fructului de avocado si vitaminele si antioxidantii din legume.

Ingrediente pentru o portie
 

  • 2-3 tije sparanghel
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 ceapa
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lgta seminte susan
  • 1/2 avocado
  • o mana salata la alegere
  • 3-4 rosii cherry
  • sare, oregano, patrunjel verde
  • 1 lgta ulei de cocos sau de pulpe de masline pentru sotat

Sos alb
 

  • 1-2 lgta iaurt
  • 1 lgta smantana
  • 1 lgta ulei de masline extravirgin
  • sare, piper, praf de usturoi si busuioc

Sos vegetal (de post)
 

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura fulgi de drojdie
  • 1 lgta zeama de lamaie
  • 1 lingura apa
  • praf de usturoi, sare si piper
  • optional - 1 lg iaurt cocos


Preparare

Se spala ciupercile, se curata sparanghelul si se taie in 3-4 bucati. Se infierbanta apa si apoi se fierbe sparanghelul impreuna cu ciupercile 7-10 min. Se strecoara si se clatesc cu apa rece.
Cipercile se taie in felii, la fel ardeiul, ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie unsa cu putin ulei de pulpe de masline sau de cocos se soteaza toate legumele, impreuna cu sparanghelul, invartind permanent, circa 5 min. (pana cand sparanghelul este gata). Se adauga patrunjelul verde tocat.

Se servesc impreuna cu avocado, asezonate cu seminte de susan si sosul alb, alaturi de salata verde si rosii. Pentru o masa mai consistenta, alaturati o portie de cartofi copti sau pilaf de orez.

Alegeti varianta de sos pe care o doriti.


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: