Mancare rapida de ciuperci si sparanghel
Prin aceasta reteta simpla si rapida ne putem bucura de o masa hranitoare si satioasa, ce imbina calitatile extraordinare ale ciupercilor si sparanghelului cu grasimile sanatoase ale fructului de avocado si vitaminele si antioxidantii din legume.
Ingrediente pentru o portie
- 2-3 tije sparanghel
- 6-7 ciuperci champignon
- 1 catel usturoi
- 1/4 ceapa
- 1/4 ardei rosu
- 1 lgta seminte susan
- 1/2 avocado
- o mana salata la alegere
- 3-4 rosii cherry
- sare, oregano, patrunjel verde
- 1 lgta ulei de cocos sau de pulpe de masline pentru sotat
Sos alb
- 1-2 lgta iaurt
- 1 lgta smantana
- 1 lgta ulei de masline extravirgin
- sare, piper, praf de usturoi si busuioc
Sos vegetal (de post)
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura fulgi de drojdie
- 1 lgta zeama de lamaie
- 1 lingura apa
- praf de usturoi, sare si piper
- optional - 1 lg iaurt cocos
Preparare
Se spala ciupercile, se curata sparanghelul si se taie in 3-4 bucati. Se infierbanta apa si apoi se fierbe sparanghelul impreuna cu ciupercile 7-10 min. Se strecoara si se clatesc cu apa rece.
Cipercile se taie in felii, la fel ardeiul, ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie unsa cu putin ulei de pulpe de masline sau de cocos se soteaza toate legumele, impreuna cu sparanghelul, invartind permanent, circa 5 min. (pana cand sparanghelul este gata). Se adauga patrunjelul verde tocat.
Se servesc impreuna cu avocado, asezonate cu seminte de susan si sosul alb, alaturi de salata verde si rosii. Pentru o masa mai consistenta, alaturati o portie de cartofi copti sau pilaf de orez.
Alegeti varianta de sos pe care o doriti.