Cartofi prajiti (altfel)

Pentru ca exista mancaruri la care oamenii nu pot sa renunte usor, orice trecere la un stil de viata sanatos reprezinta, in opinia multora, despartirea de felurile preferate, prin urmare, un factor care creeaza reticenta fata de adoptarea unei diete corecte.

Adoptarea unui stil de viata sanatos si a unui regim alimentar optim nu inseamna renuntarea completa la felurile de mancare preferate. Sigur, exista anumite mancaruri complet nesanatoase la care este indicat sa renunti, insa majoritatea felurilor preferate pot fi adaptate si transformate astfel incat sa reducem nivelul lor de toxicitate si sa crestem valoarea lor nutritionala.

Ingrediente 2 portii
 

  • 4 cartofi mari
  • 1 lingura ulei de pulpe de masline
  • rozmarin uscat, praf de usturoi
  • patrunjel verde 

Preparare

Se taie cartofii in felii rotunde de maxim 1 cm grosime, apoi fiecare felie se taie in forme lunguiete, astfel incat sa obtinem bucati de dimensiune uniforma. Se pun cartofii taiati intr-un bol si se amesteca cu o lingura de ulei de pulpe de masline. Puteti amesteca cu mana, pentru o mai buna distribuire a uleiului pe toate bucatile.
Preincalziti cuptorul la 200 grade. Tapetati o tava cu hartie de copt. Distribuiti uniform cartofii, sa nu se suprapuna. Presarati rozmarin si praf de usturoi. Dati la cuptor, preferabil cu aer circulant sus-jos. Dupa circa 15-20 de minute, verificati cartofii si intoarceti-i usor cu o spatula. Lasati-i inca 10-15 minute, pana cand sunt rumeniti si furculita intra cu usurinta in cei mai grosi dintre ei.

Scoateti din cuptor, adaugati sare si patrunjelul tocat si serviti cu legume sotate, sos de usturoi, parmezan sau cu muraturi (nu cu carne!)

Acest mod de preparare va permite sa consumati ocazional cartofi "prajiti", fara a va simti vinovati. Pentru o silueta zvelta, bucurati-va de acest meniu cel mult o data pe saptamana :)


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: