Briose integrale cu vanilie si prune
Ingrediente
- 75g faina orez integral
- 75g faina de migdale
- 1 lgta praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie, o pastaie sau un plic zahar Bourbon
- 2 oua, batute usor
- 2 linguri ulei de cocos topit sau de pulpe de masline
- 3 linguri sirop de artar (sau miere)
- 2-3 linguri iaurt (sau smantana de cocos)
- 5 linguri lapte vegetal (migdale/cocos/caju/orez)
- 2 prune mari
Preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade si puneti hartiile pentru briose sau formele de silicon in tava speciala.
Intr-un bol mare amestecati faina de orez, faina de migdale, praful de copt si vanilia praf (daca este lichida, o adaugati in ingredientele umede).
Intr-un alt vas mixati ouale, uleiul, siropul de artar, iaurtul si laptele, amestecand pana la omogenizare. Combinati ingredientele uscate cu cele ude si amestecati bine. Taiati prunele in bucati de 1 cm si incorporati-le usor in aluat.
Luati cu lingura din aluat si puneti in forme. Coaceti 20-25 minute, pana cand se rumenesc si scobitoarea ramane uscata.
Sunt cele mai gustoase proaspete, insa le puteti pastra si la frigider intr-un recipient inchis.