Mic dejun Banana split

Cunoasteti vestitul desert cu banane, care adesea se obtine prin scaldarea bananelor in sos de unt si zahar sau se combina cu inghetata, sos de ciocolata si frisca? Iata cum putem transforma acest desert intr-un mic dejun consistent, hranitor si gustos.
 

Ingrediente:

 
  • 1 banana, taiata pe lungime
  • 1/2 cana de terci de ovaz gatit mai gros
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 lingurite sirop de artar
  • 3 capsuni feliate
  • 1 lingura seminte de canepa
  • 1 lingura fulgi mari de migdale/migdale maruntite/nuci zdrobite
  • 1 lingura fulgi de ciocolata neagra (sau un patrat de ciocolata neagra razalita)
  • 1 lingura de dulceata de capsuni incalzita
 

Preparare:

 
  • Puneti banana taiata pe o farfurie, cu marginile drepte in sus
  • Turnati peste ea terciul de ovaz
  • Amestecati iaurtul grecesc cu siropul de artar si apoi turnati-l peste terciul de ovaz
  • Adaugati deasupra capsunile, semintele de canepa, migdalele si fulgii de ciocolata
  • Stropiti cu dulceata de capsuni incalzita in prealabil