Pesto de patrunjel

Datorita continutului mare de patrunjel, acest sos va ofera, pe langa gustul delicios,  o cantitate semnificativa de vtamina C si acid folic. 


Ingrediente 2 portii
 

  •  o mana caju crud sau seminte de pin sau miez de nuci
  •  o legatura groasa de patrunjel proaspat (circa o cana plina indesata)
  •  2 linguri ulei masline extravirgin
  •  1 lingurita zeama lamaie
  •  2 linguri branza de capra sau parmezan
  •  1 lingura busuioc uscat sau o mana de busuioc proaspat
  •  1 catel de usturoi
  •  2 linguri chefir
  •  sare si piper

Preparare

Puneti nucile caju in blender si maruntiti. Taiati patrunjelul mai marunt, inclusiv coditele si adaugati-l impreuna cu busuiocul. Procesati pana incepe sa se omogenizeze, apoi adaugati branza, iaurtul si uleiul si continuati pana cand sosul capata o consistenta cremoasa. Adaugati sare si piper.

Serviti alaturi de paste sau ca sos (dip) pentru legume, tortillas.

 


Citește și: