Inghetata de cocos

Pentru ca vara este sezonul inghetatei, putem consuma acest aliment fara sa ne simtim vinovati si, mai ales, sa il oferim copiilor drept un desert sanatos?

Va propun o reteta fara lactate, zahar sau alte ingrediente periculoase, pe care o puteti face cu usurinta acasa: inghetata de nuci si cocos.

 
Ingrediente pentru 2-3 portii:
 
  • 150 g caju crud (tinut in apa peste noapte)
  • 240 ml lapte de cocos
  • 60 g fulgi de cocos
  • 8-9 linguri sirop de artar sau miere, dupa gust
  • 2-3 linguri de cacao praf (depinde cat de pregnant doriti gustul)
  • 1 lingura de extract de vanilie sau o pastaie
 
Preparare:
 
Introduceti toate ingredientele in vasul de la blender si mixati pana obtineti o consistenta fina. Puneti compozitia in vasul aparatului de inghetata sau, daca nu aveti, intr-un vas care poate fi pus la congelator. Lasati minim 4 ore. O data pe ora, scoateti cutia si amestecati inghetata cu o furculita.