Ceai de turmeric

Turmericul, cunoscut ca ingredient principal in condimentul indian curry, reprezinta o planta cu efecte extraordinare in prevenirea si tratarea unui numar foarte mare de boli. Componenta activa care da turmericului aceste proprietati este curcuminul. Turmericul provine din planta numita Curcuma longa, care creste in India si in alte tari din sud-estul Asiei. Radacina uscata a acestei plante este macinata si se obtine astfel praful de turmeric.

Exista foarte multe studii efectuate asupra proprietatilor turmericului, unele dintre acestea urmarind efectele turmericului comparativ cu medicamentele conventionale. Rezultatele studiilor arata ca beneficiile utilizarii acestuia sunt comparabile cu cele ale medicamentelelor si, in unele cazuri, chiar mai mari decat la folosirea anumitor medicamente de sinteza.

 
Astfel, exista un numar mare de afectiuni in care turmericul poate concura cu succes cu medicamentele, deoarece are proprietati antiinflamatoare, antidepresive, anticoagulante, analgezice, de reglare a glicemiei, reducere a colesterolului si de tratament in diverse afectiuni ale pielii. In plus, acesta nu are efectele secundare care insotesc medicamentele conventionale. 
 
Pentru a beneficia de toate aceste proprietati deosebite, puteti adauga turmeric in mancaruri de orez, la legume, in supe si in smoothie-uri.
 
Avand proprietati demonstrate in combaterea inflamatiei, turmericul este un remediu eficient de combatere a racelii si gripei. Un ceai de turmeric este o solutie la indemana atat la debutul unei raceli, cat si pentru ameliorarea simptomelor neplacute. 
 

Ceai de turmeric si ghimbir

 
Ingrediente
 
  • 1/3 lingurita praf de turmeric
  • 1/2 lingurita ghimbir praf sau 1/2 - 1 lgta proaspat razalit
  • miere sau sirop de artar pentru indulcit
  • 1 felie lamaie
  • 250 ml apa 
 
Preparare
 
Puneti apa la fiert intr-un ibric, apoi adaugati ghimbirul si lasati sa dea cateva clocote. Stingeti focul si adaugati si turmericul, apoi lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati daca ati folosit ghimbir razalit, apoi adaugati o felie de lamaie si miere sau sirop de artar, dupa gust. In caz de viroza, beti minim 2-3 cani de ceai pe zi.
 
'Pentru efecte mai puternice, cresteti cantitatea de ghimbir razalit pana la 1 lingura sau lasati ghimbirul la macerat minim 2 ore in apa cu care preparati ceaiul.
 
 

 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: