7 retete de mic dejun rapid si sanatos

1. Smoothie satios si vitaminizant

O mana de frunze de spanac/salata verde + 1 mar/banana/ceasca capsuni(zmeura) + 25 migdale/caju hidratate + 1 lingura seminte chia/in macinate/canepa, apa.
Sugestie: Daca va grabiti foarte tare, pregatiti de seara ingredientele. Puneti frunzele verzi, semintele si fructele taiate intr-un borcan sau punga si lasati-le in congelator. Migdalele lasati-le la hidratat intr-o cana cu apa pana dimineata.

2. Budinca de chia

Cu o seara inainte, luati un borcan mediu si turnati in el 200 ml lapte vegetal si/sau fructe piure (capsuni/banane/mere/zmeura), 2-3 linguri de seminte de chia, o lingurita miere sau sirop de artar, scortisoara, vanilie. Amestecati energic continutul pana cand semintele sunt distribuite uniform. Inchideti borcanul si lasati-l in frigider.

3. Papara rapida

Seara: taiati marunt cateva legume - apio, ceapa, ardei, spanac. Amestecati-le, pulverizati putin ulei de masline si puneti-le intr-un borcanel cu capac la frigider. Dimineata turnati legumele intr-o tigaie neaderenta si inabusiti-le putin, apoi adaugati doua oua batute cu sare. Amestecati si luati de pe foc inainte sa fie foarte tare. 

4. Pasta de avocado  

Luati cu o lingura jumatate din pulpa unui avocado mare sau intregul miez al unui avocado mic, sfarmati cu furculita. Adaugati peste el seminte de susan/canepa, funze de patrunjel/valeriana, ardei taiat marunt, oregano, optional 10-20 g branza feta, sare. Stropiti cu lamaie si intindeti pe paine prajita sau extrudata. 
Sugestie: pregatiti pasta de seara si pastrati-o in borcan.

5. Mere cu scortisoara si nuci

Taiati cuburi 2 mere dulci medii sau un mar mare. Puneti merele intr-o craticioara cu 3-4 linguri de apa si 1 lingurita scortisoara. Amestecati usor pana cand merele se inmoaie, adaugand putina apa daca e necesar. Luati merele de pe foc, puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 2 linguri de miez de nuca taiat si 2 linguri de iaurt grecesc. Daca merele nu sunt destul de dulci, adaugati o lingurita sirop de artar sau miere.

6. Terci de ovaz instant

Puneti 200 ml de apa la fiert. Intr-un bol, puneti 5 linguri fulgi de ovaz fini, 2-3 linguri lapte de caju/migdale, 1 jumatate de banana zdrobita sau 1 lingura de stafide, ¼ – 1/2 lingurita scortisoara, 2 linguri fulgi de cocos. Turnati apa fiarta si lasati sa se umfle 5-10 minute.

7. Tortillas cu legume si branza de capra

Seara: amestecati 30 g branza de capra cu 8 masline, ½ ardei rosu, ¼ ceapa, 4 linguri fasole boabe/naut/ciuperci, salata verde taiata, 1 lingura ulei de masline, seminte de susan/dovleac, oregano. Puneti amestecul intr-o cutie la frigider.
Dimineata: incalziti 2-3 tortillas si umpleti-le cu mixul de legume.

Daca nu apucati sa mancati acasa, puneti micul dejun la pachet. Pofta buna!

 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: