Pizza pe blat de naut - gata in 10 minute

Ingrediente pentru o portie
 

  • 1 cana faina de naut (100-150g)
  • 2/3 cana apa/lapte vegetal (sau mai mult)
  • 1/3 lgta sare
  • 1 lingurita ulei pulpe de masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 2-3 linguri sos de rosii
  • 2-3 lg mozzarela/cascaval razalit sau fulgi de drojdie inactiva
  • 1/4 ardei
  • 1/4 ceapa
  • o mana frunze spanac
  • 4-6 masline
  • topping la alegere

Preparare

Incalziti cuptorul la 220 grade.
Intr-un bol, amestecati cu un tel faina cu apa, o lingurita de ulei, oregano, busuioc si sare. Puneti o tigaie la foc si ungeti-o cu ulei sau putin unt. Turnati aluatul in tigaie si uniformizati cu o spatula. Lasati sa se coaca 2-3 minute sau cat e necesar pentru a se intari, apoi intoarceti, ca pe o clatita, si mai lasati 2-3 minute. Stingeti focul.

Puneti deasupra sosul de rosii, fulgii de drojdie, ceapa, cascavalul, ardeiul, maslinele si spanacul, apoi mutati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru circa 4-5 minute sau pana cand crusta devine aurie.

Scoateti si serviti. Pentru un plus de gust, puteti adauga un sos de smantana/iaurt si usturoi.

Daca doriti mai multe portii, mariti cantitatile proportional si puneti crustele intr-o tava mai mare. 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: