Fursecuri cu migdale si cocos

Ingrediente
 

  • 1 cana si jumatate macinis de migdale
  • 1/4 cana fulgi tari de ciocolata neagra
  • 1/2 cana de fulgi de cocos sau faina de cocos
  • 1/2 lgta praf de copt
  • 1/4 lgta sare
  • 1/3 cana zahar de cocos (sau zahar brun)
  • 1 ou mare
  • 3 linguri ulei de cocos topit (sau ulei de pulpe de masline)
  • 1/2 lingurita extract de vanlie sau 1 plic zahar vaniliat Bourbon

Preparare

Intr-un bol mare amestecati macinisul de migdale, cipsurile de ciocolata, cocosul, praful de copt, sarea si zaharul.
Bateti oul separat pana cand este uniformizat la culoare si isi mareste volumul. Adaugati uleiul si vanilia (sau praful de zahar vaniliat). Amestecati ingredientele ude cu cele uscate pana cand se formeaza o compozitie omogena. Puneti-o la frigider pentru cel putin 30 minute.

Incalziti cuptorul la 180 de grade si acoperiti o tava cu foaie de copt. Luati cu mana din aluat si formati bile pe care le aplatizati si le puneti in tava la o distanta de 2-3 cm. Coaceti 7-10 minute, pana cand marginile devin maro.

Precizari:

Macinisul de migdale se gaseste la supermarket si reprezinta migdale care sunt macinate cu coaja. 

Daca folositi faina de cocos, fursecurile vor iesi mai fine.


Citește și: