Tarta de migdale cu lamaie
Ingrediente:
- 100-120 g macinis de migdale
- 6 lg zahar cocos sau 4 lg zahar cocos+2 lg pudra curmale
- 1/2 lgta esenta vanilie
- 4 oua
- 1 lingura coaja de lamaie (bio)
- 3-4 linguri zeama de lamaie
- 1 lgta praf de copt
Preparare:
Incalziti cuptorul la 180°C si tapetati cu hartie o tava rotunda pentru tort (sau ungeti cu ulei/faina)
Amestecati galbenusurile cu zaharul pana la omogenizare, apoi adaugati albusurile batute mediu, faina de migdale mixata cu praful de copt. Incorporati apoi coaja si zeama de lamaie si turnati in vasul de copt.
Coaceti 30-35 minute pana cand trece testul scobitoarei, scoateti si lasati apoi la racit in tava 5 min, apoi mutati pe un gril.
Serviti cu fulgi de migdale sau cocos deasupra, adaugati optional 1 lingurita de sirop de artar. De asemenea, puteti servi alaturi de frisca, crema de vanilie sau inghetata de vanilie.
'Daca aluatul pare prea moale, adaugati 1-2 linguri amidon porumb/tapioca
Comentarii: 0
Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.