Briose cu vanilie fara faina
Chiar daca mancam sanatos, nu trebuie sa renuntam sa ne rasfatam din cand in cand cu ceva dulce, vanilios si ciocolatos :)
Iata o reteta care ne permite sa ne bucuram de un desert delicios si texturat, fara sa ne simtim vinovati ca am consumat ceva nesanatos:
Ingrediente
Blat
- 70 grame faina de cocos
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 4 oua mari
- 4-5 linguri de ulei (ulei de masline, unt topit, unt de cocos)
- 8 linguri de miere sau sirop de artar
- 2 linguri de lapte de cocos sau alt lapte
- semintele de la o pastaie de vanilie sau o lingurita de esenta de vanilie
Spuma de ciocolata (optional)
- 1 avocado copt
- 2 linguri de miere
- 2-3 lingurite de cacao
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- un varf de sare
- 1-2 linguri de lapte vegetal sau obisnuit
- 2 linguri fulgi de ciocolata amaruie
Preparare
Incalziti cuptorul la 175-180 grade.
Amestecati toate ingredientele uscate, mai putin semintele de vanilie. Adaugati ingredientele lichide si galbenusurile si mixati pana cand compozitia este omogena. Adaugati albusurile batute usor spuma, semintele de vanilie, si amestecati din nou.
Umpleti hartiile sau formele de silicon pana la 3/4 din volum si coaceti aproximativ 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.
Lasiti briosele la racit, scoateti-le din forma, intoarceti-le si turnati spuma de ciocolata in adancitura formata. In cazul in care aveti forme clasice, puteti pune spuma deasupra si presarati cu fulgi.
Mousse de ciocolata
Taiati fructul de avocado in jumatate, indepartati samburele si scoateti miezul cu o lingura. Amestecati miezul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unui mixer de mana, pana devine spumos. Apoi puneti-l la rece pana la folosire.