Tarta cu crema de lamaie

Pentru cei care adora aroma de lamaie, o varianta sanatoasa si delicioasa de tarta cu crema de lamaie:

Ingrediente


Crema de lamaie

  • 3 oua mari
  • 1 lingura coaja de lamaie (bio)
  • 1/3 cana suc de lamaie (cam doua lamai stoarse)
  • 1/4 cana de miere (3-4 linguri)
  • 4 linguri ulei de cocos sau pulpe de masline
  • 1 lingurita extract sau esenta de vanilie
  • 1 lingura unt de cacao/caju (optional)

Blat

  • 1/2 cana fulgi de ovaz
  • 1/2 cana nuci
  • 1/4 cana migdale
  • 1 cana curmale fara samburi (~ 150g)
  • 2-3 linguri sirop de artar 
  • un varf de sare

Preparare

Ungeti o tava pentru tarte cu ulei de cocos si presarati putini fulgi de cocos pentru a preveni lipirea blatului.

Puneti toate ingredientele pentru blat intr-un procesor sau blender si amestecati pana sunt bine mixate. Asezati compozitia in tava si presati pana cand acoperiti baza si marginile ei cu aluat. Puneti-o in frigider.

Amestecati ouale, coaja de lamaie si mierea intr-o cratita si puneti-le pe aragaz la foc mic. Adaugati sucul de lamaie, uleiul, extractul de vanilie si untul de cacao si continuati sa amestecati pana cand compozitia incepe sa se ingroase.

Daca trece mai mult timp si nu se ingroasa, luati-o cateva minute de pe foc, apoi puneti-o din nou si incepeti iar sa amestecati pana incep sa apara bule si devina cremoasa.

Luati crema de pe foc si turnati-o peste tarta pregatita deja. Puneti tarta din nou in frigider.

Tineti tarta minim 30 minute la frigider. Puteti presara deasupra fulgi de cocos. Se serveste cu frisca sau crema de cocos.


Citește și: