Prajitura cu lamaie
Daca va place aroma de lamaie, sigur veti aprecia aceasta reteta usoara, sanatoasa si rapida. Desi pare o prajitura obisnuita, secretul ei este ca nu contine zahar si faina.
Ingrediente
- 120 g faina de cocos
- 115 g amidon de tapioca
- 30 g seminte de mac
- 10 oua mari
- 1 lingurita si jumatate bicarbonat de sodiu
- 1/2 ligurita sare
- 1-2 linguri de coaja de lamaie (de preferinta organica)
- 10 linguri sirop de artar
- 8-9 linguri ulei de cocos presat la rece topit (sau ulei de pulpe de masline)
- zeama de la 1-2 lamai, dupa preferinta
- esenta de vanilie sau 1/2 pastaie
Glazura
- 2 linguri de suc de lamaie stors
- 2 linguri de miere
- 1 lingurita amidon de tapioca
Peparare
Se amesteca ouale, uleiul, coaja de lamaie, siropul de artar si zeama de lamaie pana se omogenizeaza.
Intr-un alt vas se amesteca fainurile, bicarbonatul, sarea si semintele de mac. Se combina treptat cele doua amestecuri, folosind telul ca sa nu se faca cocoloase. Aluatul va iesi mai lichid, insa va fi absorbit de fainuri in timpul coacerii.
Incalziti in prealabil cuptorul la 180 grade si acoperiti o tava de circa 20/30 cm cu hartie de copt. Turnati aluatul inauntru astfel incat sa fie uniform distribuit. Coaceti circa 25 minute, pana cand prajitura devine usor aurie si trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazura, amestecati mierea cu sucul de lamaie si amidonul de tapioca si intindeti-le peste prajitura imediat ce o scoateti din cuptor.
Prajitura se poate servi cu bucati de capsuni taiate, frisca de cocos sau naturala sau cu glazura de ciocolata amaruie.
Daca vi se pare o cantitate prea mare, puteti sa injumatatiti ingredientele si sa folositi o tava mai mica.