Prajiturele cu migdale si ciocolata
Ingrediente
- 1 ceasca si jumatate macinis de migdale (~ 150g)
- 3 linguri ulei de cocos topit
- 2 linguri sirop de artar
- ½ lingurita extract de vanilie sau jumatate pastaie
- 2 linguri fulgi de ciocolata (din aceia mai grosi si tari)
- optional: putina coaja de lamaie bio sau esenta de rom
Preparare
Preincalziti cuptorul la 150ºC. Intr-un bol, amestecati macinisul de migdale, uleiul, siropul de artar si vanilia, pana cand formati un aluat. Apoi incorporati si fulgii de ciocolata. Daca doriti o aroma mai puternica, adaugati si coaja de lamaie sau esenta de rom.
Folositi o lingura pentru inghetata de dimensiuni mici pentru a lua din aluat si formati 12-15 bucati de aluat pe care le puneti in tava, pe hartie de copt. Coaceti la 150ºC pentru circa 20 minute, pana cand fursecurile devin galben-maronii.