Prajiturele cu migdale si ciocolata

Ingrediente
 

  • 1 ceasca si jumatate macinis de migdale (~ 150g)
  • 3 linguri ulei de cocos topit
  • 2 linguri sirop de artar
  • ½ lingurita extract de vanilie sau jumatate pastaie
  • 2 linguri fulgi de ciocolata (din aceia mai grosi si tari)
  • optional: putina coaja de lamaie bio sau esenta de rom

Preparare

Preincalziti cuptorul la 150ºC. Intr-un bol, amestecati macinisul de migdale, uleiul, siropul de artar si vanilia, pana cand formati un aluat. Apoi incorporati si fulgii de ciocolata. Daca doriti o aroma mai puternica, adaugati si coaja de lamaie sau esenta de rom.

Folositi o lingura pentru inghetata de dimensiuni mici pentru a lua din aluat si formati 12-15 bucati de aluat pe care le puneti in tava, pe hartie de copt. Coaceti la 150ºC pentru circa 20 minute, pana cand fursecurile devin galben-maronii.


Citește și: