Saleuri din migdale si cocos

 Ingrediente
 

  • 3/4 cana faina de migdale (sau macinis de migdale)
  • 2/3 cana mix de faina de cocos si amidon de tapioca (50/50)
  • 1,5 linguri seminte macinate de in (sau un ou)
  • 1 lgta sare
  • 1/2 lgta praf de copt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura smantana cocos (sau smantana normala)
  • 1 lingura fulgi de drojdie inactivata (sau 1 lingura branza la alegere)
  • 3-4 linguri de apa
  • seminte de chimen/susan

Preparare

Se amesteca faina de migdale, faina de cocos, amidonul de tapioca, sarea si praful de copt intr-un bol. Se adauga semintele de in macinate dupa ce au fost inmuiate cateva minute in 2-3 linguri de apa (sau oul), smantana, uleiul, fulgii de drojdie (sau branza), apa si semintele de chimen si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si elastic, adaugand apa daca mai trebuie.

Se intinde aluatul cu un sucitor, la o grosime de 3-4 mm si apoi se taie in formele dorite. Se pot presara deasupra seminte de chimen. Optional puteti unge saleurile cu putin lapte vegetal.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade (sus/jos), cca 15 minute, pana se rumenesc.
 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: