Briose cu branza fara faina

 Ingrediente
 

  • o cana si jumatate faina de migdale (~150g) sau 1 cana faina migdale si o jumatate faina cocos
  • 1 lingura amidon de tapioca (porumb)
  • 3 oua mari
  • 1/4 cana ulei pulpe de masline (4 linguri)
  • 1 lgta sare
  • 1/2 lgta praf de copt + 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cozi de ceapa taiate marunt
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura ardei rosu taiat mic
  • 100 gr branza de oaie/capra (telemea)
  • piper (optional)


Preparare

Pregatiti o tava pentru briose, cu forme de hartie sau de silicon, si incalziti cuptorul la 180 grade.

Se amesteca fainurile cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un bol se bat ouale si se amesteca cu branza maruntita si uleiul, pana se omogenizeaza. Apoi se combina ingredientele uscate cu cele umede, amestecand cu un tel. Se adauga ceapa, patrunjelul si ardeiul, amestecand incet.

Se pune cu lingura continutul in formele de briosa, la circa 2/3 din inaltime. Se coc la 180 grade 20-25 de minute, pana cand scobitoarea ramane curata. Lati-le la racit 20 de minute si apoi serviti.

Sugestie: Daca branza este foarte sarata, reduceti cantitatea de sare adaugata in aluat. 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: