Saleuri cu susan

Saleurile sunt o gustare preferata atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Daca avem pofta de o gustare sarata, avem o alternativa cuminte la mult blamatele chipsuri, snacksuri, la salatini sau la saleurile din comert:

Saleuri cu susan si chimen

Ingrediente

  • 300 g amestec de fainuri integrale de orez/amarant/grau/teff (dupa preferinta)
  • 2 lingurite guma de guar sau 2 lingurite de tarate de psyllium hidratate
  • 2-3 linguri amidon din tapioca/porumb
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g cascaval de capra razalit
  • 100 g telemea de oaie/capra
  • 2 linguri iaurt sau smantana slaba
  • 125 g unt moale
  • 1 lingurita sare de himalaya
  • 1 galbenus de ou si o lingura de lapte pentru uns
  • susan alb/negru, chimen sau mac


Preparare

Se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga oul, untul moale, branzeturile si iaurtul si se amesteca foarte bine prin framantare, pana aluatul devine omogen si usor elastic. Daca e prea uscat, se mai pune iaurt.

Se lasa 30 minute in folie la frigider, sa se odihneasca. Apoi se intinde pe blatul pudrat cu faina, la o grosime de 3-4 mm si se taie in formele dorite.

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Se aseaza saleurile in tava, pe hartie de copt, apoi se ung cu amestecul de galbenus cu lapte si se presara cu chimen/susan. Se coc pe gratarul din mijloc 15-20 min, pana cand se rumenesc.

 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: