Spaghete de dovlecel in stil italian

Paste raw in stil italian - o varianta gustoasa, rapida si slab calorica.

Ingrediente pentru 2 portii:

 

  • 2 dovlecei medii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 rosii cherry sau 2 rosii medii 
  • 4 linguri parmezan (drojdie inactivata pentru varianta vegana)
  • 3 linguri busuioc proaspat
  • 1 lingura amidon porumb/tapioca
  • sare, piper

 

Preparare

Spalati dovleceii apoi folositi aparatul de spiralat legume pentru a-i taia in forma unor spaghete. Puteti taia dovleceii si cu un cutit special pentru legume sau sa ii taiati felii plate pe lungime, iar apoi din ele taiati fasii subtiri.

Puneti uleiul intr-o tigaie si adaugati usturoiul maruntit si 1 lg de busuioc. Lasati cca 1 minut, apoi adaugati dovleceii spiralati si amestecati pe foc cam 2-3 minute, pana se inmoaie putin.

Adaugati rosiile taiate in 4/8 bucati, in functie de marime, sare si 2 linguri de parmezan. Lasati inca 2-3 minute sa se coaca, apoi transferati compozitia intr-un alt vas, lasand zeama in tigaie.

Peste zeama ramasa puneti 1 lg amidon de tapioca si mixati bine pana cand se formeaza un sos. Turnati apoi sosul peste dovlecei si serviti cu 1 lingura de parmezan si 1 lingura de busuioc proaspat, sare si piper.
 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: