Paste cu sos de legume
Iata o reteta de sos pentru paste care ofera, pe langa gustul delicios, o cantitate semnificativa de vitamine datorita ingredientelor si modului de preparare.
Este potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii. Poate fi servita la pranz sau ca cina.
Ingrediente 4 portii:
- 1 dovlecel mediu
- 125-150 ml bulion
- 1 lingura pasta de rosii concentrata
- 1 ceapa mica
- 1-2 catei de usturoi
- 1/2 ardei rosu
- 3-4 fire patrunjel verde
- 1 pumn spanac
- sare, oregano, busuioc uscate
- ulei de pulpe de masline
- 2 linguri seminte de canepa
- 4 linguri parmezan (sau fulgi de drojdie) pentru servire
Preparare
Se pune ceapa taiata in cratita unsa cu putin ulei de pulpe de masline, se adauga sare si se lasa maxim 1 minut sa elimine apa, apoi se adauga usturoiul, dovlecelul razalit, oregano si busuioc, putina apa, si se lasa sa fiarba putin dovlecelul pana se inmoaie. Se adauga sucul de rosii, spanacul, si se mai lasa doua - trei clocote.
Se stinge focul si se adauga patrunjelul si ardeiul rosu taiate, pasta de rosii, putin praf de usturoi si busuioc, semintele de canepa. Se lasa sosul sa se raceasca putin, apoi se marunteste cu blenderul.
Se serveste cu paste si parmezan sau fulgi de drojdie inactiva pentru varianta de post.
'Pentru o masa si mai sanatoasa, folositi paste integrale sau paste de naut/mazare/linte/fasole.