Supa de vara - Gazpacho

Ingrediente pentru 4-6 portii
 

  • 1 kilogram de rosii coapte
  • 1/2 cana apa
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 castravete cornichon mediu
  • 1 ardei rosu 
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 catei mici de usturoi
  • 1/2 lingurita chimin macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita sare Himalaya sau sare de mare
  • 1 lingurita sirop de artar - daca preferati un gust mai dulce
  • optional - frunze de busuioc proaspete sau uscate

 

Preparare

Taiati legumele in cuburi si puneti toate ingredientele in blender. Amestecati pana obtineti consistenta dorita. Puneti amestecul la frigider. Serviti rece.

Puteti pastra cateva legume taiate pentru a decora supa la servire sau o puteti servi cu frunze verzi de busuioc/patrunjel sau crutoane.


Citește și: