Salata cu peste
Pestele este intotdeauna o optiune de luat in considerare pentru o masa sanatoasa. Este bogat in omega 3, vitamina D, calciu si magneziu. Totusi, este bine sa tinem cont ca pestii mari sunt o sursa periculoasa de mercur, de aceea trebuie evitati. Optati mai bine pentru pestii de rau, precum pastravul, sau consumati somon salbatic si pesti mici: sardine, ansoa, capturate in largul oceanului.
Ingrediente:
- 50 g salata verde
- o conserva ansoa/sardine
- 1-2 lg ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita mustar
- 5-6 masline
- 1/2 lingurita oregano
- 1 lingura seminte susan
- 25 g ardei rosu
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
- sare dupa gust
- optional: 1/4 ceapa
Preparare:
Scurgem conserva de peste (in afara de cazul in care este cu ulei de masline), taiem salata dupa preferinte, taiem ardeiul cubulete si adaugam restul ingredientelor. Amestecam bine si adaugam 2-3 panite extrudate sau crutoane din o felie de paine integrala prajita.
Comentarii: 0
Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.