Pesto de patrunjel
Datorita continutului mare de patrunjel, acest sos va ofera, pe langa gustul delicios, o cantitate semnificativa de vtamina C si acid folic.
Ingrediente 2 portii
- o mana caju crud sau seminte de pin sau miez de nuci
- o legatura groasa de patrunjel proaspat (circa o cana plina indesata)
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- 1 lingurita zeama lamaie
- 2 linguri branza de capra sau parmezan
- 1 lingura busuioc uscat sau o mana de busuioc proaspat
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri chefir
- sare si piper
Preparare
Puneti nucile caju in blender si maruntiti. Taiati patrunjelul mai marunt, inclusiv coditele si adaugati-l impreuna cu busuiocul. Procesati pana incepe sa se omogenizeze, apoi adaugati branza, lamaia, usturoiul, iaurtul si uleiul si continuati pana cand sosul capata o consistenta cremoasa. Adaugati sare si piper.
Serviti alaturi de paste sau ca sos (dip) pentru legume, tortillas.
Comentarii: 0
Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.