Prajitura cu malai si iaurt
Ingrediente:
- 200 g faina de malai macinat
- 100 g faina migdale (sau macinis)
- 50 g (3-4 lg) amidon de tapioca
- 400 ml iaurt gras
- 4 oua
- 8-10 lg ulei sansa/cocos
- 1 lg coaja lamaie bio (confiata sau proaspata)
- 8 lg zahar cocos/curmale sau brun, sau un mix intre ele
- 1 lgta esenta vanilie si/sau 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 1/2 lgta sare
- 1 plic praf de copt
Preparare
Se amesteca malaiul cu faina de migdale, amidonul, sarea si praful de copt. Daca nu aveti amidon, puneti cu 3 lg in plus din celelalte fainuri.
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand, incorporand treptat, uleiul, iaurtul, coaja de lamaie, esenta de vanilie.
Se adauga mixul de fainuri in ploaie, amestecand treptat, pana preparatul devine omogen. Se transfera intr-o tava de aproximativ 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 grade pentru 50 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea).
Decorati cu fulgi cocos sau o dulceata acrisoara.
Comentarii: 0
Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.