Vafe din ovaz

Ingrediente pentru aproximativ 6-7 vafe:

 

  • 130 g faina de ovaz sau fulgi macinati fin
  • 2 oua
  • 1-2 linguri sirop de artar
  • 175 ml lapte vegetal la alegere
  • 1 lgta cu varf praf de copt
  • 5 linguri ulei de cocos topit
  • 1 lgta esenta vanilie
  • 1/2 lgta scortisoara

Preparare:

Amestecati faina de ovaz cu praful de copt si adaugati ouale batute usor si restul ingredientelor, amestecand bine. Chiar daca aluatul pare prea lichid, va iesi bine. Ungeti aparatul cu putin ulei si preincalziti, apoi turnati cu un polonic si coaceti 5-7 minute sau in functie de instructiuni.
Serviti cu topping la alegere: smantana/iaurt de cocos/frisca, sirop de artar, dulceata, fructe sau ciocolata topita.


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: