Prajitura cu ovaz si afine
Ingrediente
- 200 g fulgi de ovaz
- 70 g faina de orez integrala
- 45 g fulgi de cocos
- 1-2 lingurite scortisoara
- 1 lgta praf de copt
- un vf de cutit sare
- 80 ml ulei de cocos
- 125-160 ml miere lichida
- 3 oua mari
- 1 lingura coaja de lamaie razalita (bio)
- 125 g afine proaspete sau congelate
Preparare
Incalziti cuptorul la 160 grade. Acoperiti o tava de 18/28 cm cu hartie de copt, astfel incat sa acoperiti putin si marginile in sus.
Amestecati bine ingredientele uscate intr-un bol. Topiti uleiul de cocos si amestecati-l bine cu mierea, apoi mixati-l cu ingredientele uscate.
Adaugati ouale si coaja de lamaie si omogenizati. Puneti afinele si goliti aluatul in tava, niveland cu o lingura.
Coaceti 20-25 minute sau pana cand devine aurie si tare in mijloc. Scoateti si lasati sa se raceasca, apoi taiati prajitura in felii.