Prajitura cu ovaz si afine

Ingrediente
 

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 70 g faina de orez integrala
  • 45 g fulgi de cocos
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lgta praf de copt
  • un vf de cutit sare
  • 80 ml ulei de cocos
  • 125-160 ml miere lichida
  • 3 oua mari
  • 1 lingura coaja de lamaie razalita (bio)
  • 125 g afine proaspete sau congelate

Preparare

Incalziti cuptorul la 160 grade. Acoperiti o tava de 18/28 cm cu hartie de copt, astfel incat sa acoperiti putin si marginile in sus.
Amestecati bine ingredientele uscate intr-un bol. Topiti uleiul de cocos si amestecati-l bine cu mierea, apoi mixati-l cu ingredientele uscate.
Adaugati ouale si coaja de lamaie si omogenizati. Puneti afinele si goliti aluatul in tava, niveland cu o lingura.
Coaceti 20-25 minute sau pana cand devine aurie si tare in mijloc. Scoateti si lasati sa se raceasca, apoi taiati prajitura in felii.


Citește și: