Chiftele de soia
Soia este un aliment bogat in proteine si nutrienti. Daca tineti post, sunteti vegetarieni sau pur si simplu vreti ceva sanatos, incercati aceasta reteta de chiftele vegetale coapte in cuptor:
Ingrediente
- 300 g boabe soia nemodificata genetic
- 1 ou mare sau 2 oua mici
- 1 morcov mediu
- 3-4 lingurite ulei pulpe de masline
- 1/4 ceapa calita
- 1 catel mare de usturoi
- 4-5 fire patrunjel verde
- praf de coriandru
- sare, boia si piper dupa gust
Preparare
Se pun boabele de soia la inmuiat in apa circa 2-3 ore, apoi se scurg si se fierb inca 2-3 ore, pana cand boabele se pot mesteca usor. Se scurg si se proceseaza cu un blender impreuna cu ouale si 2-3 lingurite de ulei. Dupa ce sunt omogenizate, se adauga morcovul razalit, patrunjelul verde tocat fin, ceapa calita intr-o lingura de ulei de pulpe de masline, usturoiul pisat, 1-2 lingurite de ulei si restul condimentelor.
Se formeaza cu mana chiftelute de marime medie si se pun in tava pe hartie de copt. Se coc circa 15-20 min (pana sunt rumenite), la 180-200 grade.
Se servesc cu garnitura de legume sau alaturi de sos de rosii si mazare sote.
Nota: Pentru cei care postesc, ouale se inlocuiesc cu 1 lingura de seminte macinate de in lasate 10 minute sa se hidrateze in putina apa.