Slabire prin detoxifiere

Legatura intre greutatea excesiva si toxicitate

Kilogramele se incapataneaza sa ramana chiar daca va alimentati corect, dormiti suficient si faceti miscare? De vina pot sa fie si toxinele acumulate!

Pentru a se proteja de cantitatea uriasa de toxine cu care este asaltat, si pe care nu le mai poate elimina in ritmul normal prin caile specifice, corpul uman apeleaza adesea la o metoda de compromis: izoleaza aceste substante toxice formand depozite de grasime.

Intr-o lume ideala, organismul nu ar avea nevoie de proceduri de detoxifiere ajutatoare, el avand propriile mijloace de curatare si detoxificare. Din pacate, lumea in care traim este foarte departe de un mediu ideal. Poluarea este prezenta in toate aspectele importante pentru sanatate: aerul este poluat, apa este poluata, mancarea este plina de pesticide si aditivi sau modificata genetic.

La toate acestea se adauga si sursele suplimentare de poluare pe care, din pacate, le cream singuri: cosmetice si produse de ingrijire pline de chimicale si parfumuri, produse de curatare toxice, medicamente sau suplimente ce contin substante periculoase.

Cum sa reducem expunerea la substante toxice


Daca va aflati in situatia in care aveti un regim alimentar echilibrat, faceti miscare si dormiti suficient, insa nu puteti sa slabiti, una dintre cauze ar putea fi nivelul prea mare de toxicitate in care se afla organsimul. Pentru a reduce aceasta incarcatura toxica, puteti aplica urmatoarele masuri:

  • inlocuiti produsele cosmetice si de ingrijire traditionale cu cele organice, pe baza de plante
  • folositi solutii naturale de curatare in casa ori de cate ori este posibil: otet, bicarbonat de sodiu, solutii pe baza de ti tree si alte uleiuri esentiale
  • luati cat mai putine medicamente sintetice, iar atunci cand consumati suplimente de vitamine, asigurati-va ca acestea sunt de calitate (firme cunoscute, surse naturale si cat mai putini excipienti)
  • reduceti expunerea la antibiotice si hormoni optand pentru carne si lactate bio sau alternative vegetale
  • consumati suficienta apa si asigurati-va ca este cat mai curata
  • consumati suficiente fibre, acestea ajuta la o buna functionare a digestiei si evacuarii si curata colonul
  • aplicati periodic un regim de detoxifiere: o zi pe saptamana doar legume sau fructe crude, o data pe luna cate 3 zile de regim de cruditati sau sucuri vegetale, o data la 3-4 luni cate o saptamana de regim detoxifiant
  • nu uitati sa va acordati timp pentru relaxare si autoingrijire (stresul impiedica buna functionare a organismului)
  • apelati la un specialist pentru a indeparta posibilele infectii parazitare/fungice sau metalele grele depozitate in corp

Prin adoptarea unei alimentatii cat mai curate si naturale si indepartarea factorilor toxici externi vom crea organismului conditiile necesare pentru a functiona corect, stimuland eliminarea bagajului toxic si a depozitelor de grasime.


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: