3 Retete de mic dejun cu oua

Oul este un aliment foarte bogat in nutrienti, contine aminoacizii esentiali, antioxidanti precum luteina si zeaxantina (importanti pentru sanatatea ochilor), o cantitate mare din vitaminele A, B2, B5, B12, mineralele fosfor si seleniu,  precum si cantitati semnificative de vitaminele D, E, K, calciu si zinc.

Totusi, este important sa consumam ouale cu moderatie, maxim 3-4 oua pe saptamana pentru un adult fara probleme de sanatate.

 

1. Oua moi la tigaie cu salata verde si varza murata
 

 

Ingrediente:

- 2 oua facute sub capac, pentru a ramane galbenusul moale

- 1/2 lingurita ulei de cocos sau masline pentru gatit
 

Pentru servit:

- salata verde (nasturel, valeriana, salata clasica)

- varza murata

- paine integrala prajita sau rondele de orez

- sare, ulei de masline, oregano, seminte de susan negru

 

 
 

2. Oua la tigaie cu legume
 

Ingrediente

- 2 oua

- 3-4 buchete de broccoli

- 1/4 ceapa

- ulei de cocos/pulpe de masline pentru gatit

- ardei, salata verde/valeriana, masline pentru servit

- sare, ulei de masline, seminte de susan pentru asezonat

 

Preparare

Se sparg ouale in tigaia unsa, impreuna cu buchetele de broccoli si ceapa feliata. Se acopera cu capac si se lasa pana cand ouale ajung la consistenta dorita.

Se servesc alaturi de salata de verdeturi, cu ardei, masline si condimente.

 

 3. Oua fierte in apa cu pasta de avocado

 

 Ingrediente

- 2 oua sparte in apa (oua romanesti)

- 1/2 avocado

- 1 lingurita ulei de masline

- sare, oregano, praf de usturoi

- 1 lingurita zeama de lamaie

- paine prajita

- optional: ardei rosu si boia pentru servit

 

Preparare

Se fierb ouale sparte direct in apa, apoi se scot cu o spatula sita si se scurg.

Jumatatea de avocado se sfarma bine cu furculita si se amesteca cu sare, ulei de masline, praf de usturoi, oregano. Se intinde pe paine si apoi se aseaza deasupra ouale.

 


Citește și: