Tarta cu caise si cirese
Ingrediente
Pentru fructe
- 4-8 caise fara samburi, taiate in jumatate
- o mana de cirese fara samburi, taiate in doua
- 1 lingura unt sau ulei de cocos
- 1 lingura sirop de artar
- 2 linguri amidon de tapioca
Uscate
- 6 linguri faina de cocos
- 6 linguri faina de tapioca
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
Umede
- 4 oua mari
- 4 linguri de unt topit sau ulei de cocos/ulei de pulpe de masline
- 4 linguri sirop de artar
- 1 lingurita extract vanilie sau o pastaie
- 1/2 lingurita esenta de migdale
Preparare
Incalziti cuptorul la 180 grade. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi (rotunda - 22 cm diametru sau patrata - 20/20 cm) si ungeti marginile cu ulei.
Amestecati untul sau uleiul, siropul de artar si faina de tapioca. Distribuiti uniform amestecul cu o spatula in tava pregatita, apoi aranjati fructele cu jumatatea taiata in jos, intr-un singur strat.
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate, iar in alt bol, cele umede. Apoi combinati-le pana la omogenizare si turnati aluatul peste fructe, uniformizand cu ajutorul unei spatule.
Coaceti 30-35 minute, apoi lasati la racit inca 15 minute. Cu atentie, rasturnati tarta pe un suport si indepartati hartia de copt.