Tarta cu caise si cirese

Ingrediente

Pentru fructe

  • 4-8 caise fara samburi, taiate in jumatate
  • o mana de cirese fara samburi, taiate in doua
  • 1 lingura unt sau ulei de cocos
  • 1 lingura sirop de artar
  • 2 linguri amidon de tapioca

Uscate

  • 6 linguri faina de cocos
  • 6 linguri faina de tapioca
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare

Umede

  • 4 oua mari
  • 4 linguri de unt topit sau ulei de cocos/ulei de pulpe de masline
  • 4 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita extract vanilie sau o pastaie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi (rotunda - 22 cm diametru sau patrata - 20/20 cm)  si ungeti marginile cu ulei.

Amestecati untul sau uleiul, siropul de artar si faina de tapioca. Distribuiti uniform amestecul cu o spatula in tava pregatita, apoi aranjati fructele cu jumatatea taiata in jos, intr-un singur strat.

Amestecati intr-un bol ingredientele uscate, iar in alt bol, cele umede. Apoi combinati-le pana la omogenizare si turnati aluatul peste fructe, uniformizand cu ajutorul unei spatule.

Coaceti 30-35 minute, apoi lasati la racit inca 15 minute. Cu atentie, rasturnati tarta pe un suport si indepartati hartia de copt.


Citește și: