Supa de linte

Aromata, rapida si extrem de satioasa, aceasta supa ofera atat confortul unei mancari calde si gustoase, cat si beneficiile extraordinare ale lintei: vitamine, minerale, proteine si fibre.

Ingrediente pentru 4 portii
 

  • 3/4 cana linte rosie sau verde
  • 2 morcovi mari sau 3 medii
  • 1/2 ardei rosu sau portocaliu
  • 1/2 ceapa 
  • 3-4 fire patrunjel verde
  • 1 lgta ulei pulpe de masline
  • 2 linguri fulgi de drojdie
  • optional - 1/2 lingurita praf de usturoi

Preparare

Se taie morcovii, ceapa si jumatate din ardei cubulete si se soteaza 1-2 minute intr-o lingurita de ulei de pulpe de masline. Apoi se adauga lintea spalata, 8-9 cani de apa si sare. Se lasa la fiert aproximativ 20-25 minute, pana cant boabele de linte sunt fierte. Se stinge focul, se adauga restul de ardei si patrunjelul verde taiate marunt si se incorporeaza fulgii de drojdie si usturoiul praf.

'Atentie! Lintea rosie fierbe mai repede decat cea verde.

Se serveste dreasa cu o lingurita de smantana si cozi de ceapa verde, sau alaturi de o salata de ceapa (ceapa taiata fin cu o lingura ulei de masline, boia si sare).


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: