Salata de boeuf gatita sanatos
Salata de Boeuf este una dintre specialitatile traditionale nelipsite de pe mese la sarbatori. Desi este foarte gustoasa, aceasta reteta nu este tocmai usor de digerat si nici saraca in calorii.
Pentru a nu renunta la placerea de a savura un meniu traditional, putem face cateva modificari ce vor transforma aceste fel intr-unul mult mai usor pentru digestie si mai sarac in grasimi.
5 pasi pentru a transforma salata de boeuf intr-un aliment sanatos:
- Scoatem cartofii din reteta - cartofii contin mult amidon, iar prin asocierea cu carnea (mai ales cu cea de vita), vor cauza o ingreunare a digestiei. Pentru a-i inlocui, folosim o cantitate mai mare de radacina de pastarnac sau telina fiarta, optional mazare.
- Folosim mai putina maioneza in compozitie - 3-4 linguri de maioneza sunt suficiente pentru un castron de salata.
- Adaptam reteta de maioneza pentru a reduce grasimile nesanatoase - folosim 1-2 galbenusuri de ou (sau inlocuim 1 galbenus cu o lingurita de smantana), mustar si ulei de masline presat la rece sau incercam o reteta de maioneza vegetala.
- Folosim castraveti murati in saramura, nu in otet - in acest fel vom usura digestia si vom furniza corpului si bacterii fermentate benefice.
- Fiind un aliment complet, consumam salata ca aliment de sine statator, nu o amestecam cu alte preparate bogate in grasimi sau carbohidrati
Nu uitati, chiar daca mancam alimente traditionale, esential este sa nu asociem prea multe feluri la aceeasi masa si sa facem pauza de minim 3 ore intre mese.
Comentarii: 0
Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.