Pizza pe blat de naut - gata in 10 minute

Ingrediente pentru o portie
 

  • 1 ceasca faina de naut (~100 g)
  • 2/3 ceasca apa
  • 1/3 lgta sare
  • 1 lingurita ulei pulpe de masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 2-3 linguri sos de rosii
  • 30 g mozzarela/cascaval razalit
  • 1/4 ardei
  • 1/5 ceapa
  • o mana frunze spanac
  • 4-6 masline

Preparare

Incalziti cuptorul la 220 grade.
Intr-un bol, amestecati cu un tel faina cu apa, o lingurita de ulei, oregano, busuioc si sare. Puneti o tigaie la foc si ungeti-o cu ulei sau putin unt. Turnati aluatul in tigaie si uniformizati. Lasati sa se coaca 2-3 minute, apoi intoarceti, ca pe o clatita, si mai lasati 2-3 minute. Stingeti focul.

Puneti deasupra sosul de rosii, ceapa, cascavalul, ardeiul, maslinele si spanacul, apoi mutati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru circa 4-5 minute sau pana cand crusta devine aurie.

Scoateti si serviti. Pentru un plus de gust, puteti adauga un sos de smantana si usturoi.

Daca doriti mai multe portii, mariti cantitatile proportional si puneti crustele intr-o tava mai mare. 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: