Pizza pe blat de naut - gata in 10 minute
Ingrediente pentru o portie
- 1 cana faina de naut (100-150g)
- 2/3 cana apa/lapte vegetal (sau mai mult)
- 1/3 lgta sare
- 1 lingurita ulei pulpe de masline
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita busuioc
- 2-3 linguri sos de rosii
- 2-3 lg mozzarela/cascaval razalit sau fulgi de drojdie inactiva
- 1/4 ardei
- 1/4 ceapa
- o mana frunze spanac
- 4-6 masline
- topping la alegere
Preparare
Incalziti cuptorul la 220 grade.
Intr-un bol, amestecati cu un tel faina cu apa, o lingurita de ulei, oregano, busuioc si sare. Puneti o tigaie la foc si ungeti-o cu ulei sau putin unt. Turnati aluatul in tigaie si uniformizati cu o spatula. Lasati sa se coaca 2-3 minute sau cat e necesar pentru a se intari, apoi intoarceti, ca pe o clatita, si mai lasati 2-3 minute. Stingeti focul.
Puneti deasupra sosul de rosii, fulgii de drojdie, ceapa, cascavalul, ardeiul, maslinele si spanacul, apoi mutati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru circa 4-5 minute sau pana cand crusta devine aurie.
Scoateti si serviti. Pentru un plus de gust, puteti adauga un sos de smantana/iaurt si usturoi.
Daca doriti mai multe portii, mariti cantitatile proportional si puneti crustele intr-o tava mai mare.