Omleta-sushi
Pentru cei carora le place aroma fructelor de mare si adora sa manance sushi, aceasta reteta este o combinatie reusita intre un mic dejun traditional si o reteta exotica. Gustul este acceptabil chiar si pentru cei care nu sunt amatori de sushi.
De precizat si ca alga Nori este un aliment deosebit de bogat in nutrienti: vitaminele B, minerale (zinc, mangan, fier, seleniu, cupru), fibre, iod, antioxidanti, aminoacizi si acizi grasi nesaturati.
Ingrediente
- o foaie de nori
- 1 ou mare sau 2 mici
- o mana de patrunjel
- 1 lingurita de ulei de cocos fara miros sau ulei de pulpe de masline
- ½ avocado
- o mana de frunze de spanac/valeriana/rucola
- 1/4 ardei rosu
- sare
Sos de iaurt pentru servire: Dressing cu turmeric
Preparare
Se bate oul cu furculita, adaugand sare, o mana de patrunjel verde si ardeiul taiat felii. Incingeti o tigaie si apoi adaugati uleiul. Turnati oul si lasati-l timp de 1-2 minute pe o parte, apoi intoarceti omleta cu grija si lasati-o inca 1 minut. Luati omleta de pe foc. Puneti foaia de nori pe un fund de lemn si aranjati pe ea omleta, apoi avocado-ul taiat felii, frunzele de spanac si sosul de iaurt. Rulati rapid foaia, taiati-o in doua si consumati-o pana este calda, pentru a nu se usca.
'Foile de nori se gasesc in supermarket la sectiunea de produse asiatice.