Orez cu pui si morcovi pitici

Un pranz delicios si atractiv pentru copii (dar si pentru cei mari)

Ingrediente pentru 4 portii
 

  • 3/4 cana orez basmati (sau clasic)
  • 250 grame morcovi pitici (congelati)
  • 500 g piept de pui
  • 3 lingurite ulei de pulpe de masline
  • 1 lingura unt
  • 1/4 ardei rosu
  • 1/4 lgta turmeric praf
  • 3 fire patrunjel verde sau o lgta patrunjel uscat
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri iaurt gras
  • 1 lgta ulei masline extravirgin
  • busuioc uscat, oregano uscat

Preparare

Pilaful: se taie jumatate de ceapa marunt, apoi se incinge maxim 1 minut intr-un vas uns cu 1 lingurita ulei de pulpe de masline, presarand sare. Se stinge cu orezul spalat in prealabil si se acopera cu apa in cantitate de circa 2,5 ori mai mare decat orezul. Se adauga sare si se lasa sa fiarba incet pana se umfla, apoi se adauga praful de turmeric si se amesteca usor. Daca este fiert, se stinge focul, se adauga ardeiul si patrunjelul taiate foarte marunt, 1 lingura de unt si se pune capacul.

Carnea: pieptul se taie in fasii inguste si uniforme, apoi se pune in tigaia unsa cu o lingurita ulei si se intoarce pana se albeste. Se adauga apa si capacul si se lasa sa fiarba pana cand carnea este patrunsa, adaugand la nevoie apa. Se prepara un sos din 1 lingura smantana, 2 linguri iaurt, 1 lgta ulei de masline, 1 catel tocat de usturoi, sare, 1/2 lingurita busuioc uscat. Cand carnea este gata si apa s-a evaporat, se stinge focul, se adauga sosul peste carne si se lasa sub capac.

Morcovii: intr-o craticioara se pune restul de ceapa, 1 lingurita ulei, morcovii si oregano uscat, sare, un catel de usturoi taiat si apa. Se lasa la fiert pana cand morcovii sunt gata.

Se serveste cu catraveti murati (preferabil fara otet) sau alaturi de salata verde/salata de varza.


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: