Wrap cu legume sotate

Lipia este o alternativa sanatoasa la traditionalul sandvici, mai ales atunci cand este umpluta cu alimente hranitoare, legume, proteine sanatoase, cruditati. Puteti folosi lipie clasica sau integrala, lipie de porumb sau fara gluten, dupa preferinta.  

Ingrediente pentru 2 portii

Umplutura
 

  • 2 fileuri de piept de pui SAU 4 linguri boabe porumb + 4 linguri fasole/naut din conserva (pentru varianta fara carne)
  • 1/3 ardei rosu
  • 1 morcov mare
  • 1/3 dovlecel mediu
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lgta unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 avocado
  • oregano, sare, piper, boia
  • 5-6 rosii cherry sau castravete murat (dupa preferinta)
  • 2-4 foi salata verde

Sos

  • 2-3 linguri maioneza de casa facuta din: 1 galbenus crud sau fiert + 1 lgta mustar + 1 lgta smantana + 2 linguri ulei masline
  • 1 lgta smantana
  • 2-3 linguri iaurt simplu
  • 1/2 lgta praf de usturoi
  • sare, piper
  • optional: condimente pentru carne (souvlaki) sau castravete crud razalit

Preparare

O lingura de ulei de masline se amesteca cu un catel zdrobit de usturoi, 1/4 ceapa taiata, sare, boia si se unge bine carnea spalata si batuta. Dupa 5-10 min se pune carnea intr-o tigaie antiaderenta si se lasa sa se albeasca, intorcand pe ambele parti. Apoi se pune apa si capac si se lasa sa fiarba pana scade apa si este patrunsa. Daca este gata, lasam sa scada apa de tot si apoi stingem. Taiem carnea in fasii mai mici.

Intr-o cratita se pune untul la topit, apoi se adauga restul de ceapa taiata julien, ardeiul feliat, morcovul si dovlecelul taiate bastonase sau razalite mare, dupa preferinta, sare si 1/3 lgta oregano si se lasa legumele sa se caleasca, intorcand usor cu o spatula. Daca este nevoie, se adauga si putina apa. Dupa 4-5 minute, se stinge focul.

Se prepara maioneza amestecand galbenusul, mustarul, o lgta de smantana si, treptat 2 linguri de ulei, pana se ingroasa. Se adauga smantana ramasa, iaurtul si restul condimentelor pentru sos, omogenizand bine.

Asamblare

Incalzim putin lipia, apoi ungem doua treimi din ea cu 1 lingura de sos si punem deasupra fasiile de carne sau 2 linguri porumb + 2 linguri fasole/naut, avocado feliat, jumatate din legumele sotate, 2-3 rosii chery feliate sau castravete murat feliat, 1-2 foi de salata intreaga sa rupta in bucati, oregano si inca 1-2 linguri de sos, apoi rulam lipia indoind partea neunsa spre interior si formand un cilindru cu restul.


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: