Fursecuri pufoase cu cocos

 
Ingrediente pentru 30-35 fursecuri
 

  • 100 g faina de cocos
  • 1 + ½ lingurita praf de copt
  • 1+ 1/4 lingurita sare
  • 6 linguri de unt moale
  • 70 g unt de cocos ( aprox. 3 linguri pline)
  • 100 g zahar de cocos sau pudra de stevie
  • 4 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie sau un plic de zahar vaniliat
  • 1 lingurita lapte vegetal (cocos, migdale)
  • optional: esenta de rom


Preparare

Amestecati faina de cocos cu praful de copt si sarea. Intr-un vas separat, frecati bine untul, untul de cocos si zaharul, pana cand compozitia este pufoasa. Apoi adaugati ouale, laptele si esenta si bateti pana se omogenizeaza bine.

Amestecati ingredientele ude cu cele uscate. Daca aluatul e prea subtire, mai adaugati faina, pana cand are o consistenta suficient de tare. Luati cu lingura auat si presati-l pana ajunge la grosimea preferata (intre 1/2 si 1 cm), si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 190 grade circa 7-10 minute, pana cand marginile devin maronii.

Sugestie: Daca portia e prea mare, injumatatiti toate ingredientele.


Citește și: