Conopida coapta

 Ingrediente pentru 2 portii

 

  • o jumatate conopida mare
  • 2-3 linguri ulei masline
  • praf de usturoi sau 1 -2 catei zdrobiti
  • sare, piper
  • patrujel verde tocat
  • optional - boia/turmeric/parmezan

Preparare

Se spala conopida si se rupe in buchetele mici sau se feliaza in bucati de 1- 1,5 cm grosime. Se face un amestec de ulei, praf de usturoi sau usturoi zdrobit, sare si piper, boia, turmeric si se unge conopida. Apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 200 grade. Se coace aproximativ 30 minute, sau pana cand devine rumenita, intorcand daca e cazul.  Dupa ce se scoate din cuptor, se presara patrunjel verde si condimente dupa preferinta.

Se serveste ca si garnitura sau ca atare, alaturi de sos alb cu usturoi sau dressing cu turmeric.


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: